nijhof_ovd_0733.jpg

Ploeg en van Koppen willen wisselvallig seizoen met zege afsluiten

Gemaakt op maandag 31 oktober 2011

Wisselvallig, anders is het seizoen van de Edese rallyrijder Wouter Ploeg niet te typeren. En die wisselvalligheid is de reden dat Ploeg, samen met navigator Harm van Koppen gebrand is op een goed resultaat in de seizoensafsluiter rondom Hengelo. Tijdens de Conrad Euregio kan Ploeg, ondanks dat hij zich het hele seizoen op andere zaken heeft geconcentreerd, echter toch een hoofdprijs pakken. Bij winst in de Compact M3 Cup is hij namelijk voor het tweede opeenvolgende jaar de kampioen van deze cup voor de Beiers achterwiel aangedreven BMW Compact M3.

"Ik had me het verloop van het seizoen een beetje anders voorgesteld. Het plan voor dit seizoen was om een volgende stap te maken in de snelheid op de verschillende ondergronden. Dat is zeker gelukt ", kijkt Wouter Ploeg alvast een beetje terug op de afgelopen jaargang. Helaas voor hem werden sterke prestaties zoals in Hellendoorn en in het Duitse Sulingen afgewisseld met problematische wedstrijden. Andere keren speelde de techniek van de anders zo betrouwbaar door Reconsales Autosport geprepareerde BMW niet mee. Zo moest Ploeg in beide wedstrijden die hij als thuiswedstrijden beschouwd (Ede en Barneveld) de auto parkeren.

"Na Barneveld is de auto door Jan Nijhof en zijn mensen helemaal nagekeken. Dus daar verwacht ik in Hengelo geen problemen", vind Ploeg. Hij is dan ook op en top gemotiveerd voor de Conrad Euregio Rally die vooral door de wisselende herfstomstandigheden altijd het uiterste van mens en machine vergt. Verspreid over twee dagen krijgen Ploeg en Van Koppen 12 klassementsproeven en zo'n 130 km op snelheid voor de wielen. Daaronder bevinden zich de klassiekers zoals de koningsproef van de wedstrijd bij Bentelo en de misschien wel mooiste en drukst bezochte industrieterrein proef van Nederland op het industrieterrein Hengelo Zuid.

"Ik heb me het hele jaar geconcentreerd op mijn doelstelling om sneller te worden en de strijd in het Nationaal kampioenschap. Na alle uitvalbeurten van dit jaar het is ons doel om in Hengelo een probleemloze en foutloze rally af te werken met hopelijk een top 15 klassering, zodat we nog een paar plaatsen kunnen stijgen", kijkt Ploeg vooruit naar de Conrad Euregio Rally. Toch bestaat er nog steeds een kans op een hoofdprijs. "We hebben in de Compact M3 Cup een achterstand van 2 punten op Niels de Bruijn en Jeroen de Vos. Dat betekent dat de winnaar in Hengelo ook de kampioen is. Het zou een mooie kroon zijn op een wisselvallig seizoen als ik toch de titel in de Compact M3 Cup kan pakken", aldus Wouter Ploeg.

Joomla dark templates by template joomla